Το ταεκβοντό επιστρέφει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μετά από… 26 χρόνια!

Είκοσι έξι χρόνια μετά, το ελληνικό Ταεκβοντό επανέρχεται και πάλι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το γεγονός αυτό αναμφισβήτητα επαναφέρει στις μνήμες των ανθρώπων του αθλήματος μόνον ευχάριστες αναμνήσεις καθ΄ όσον η παρουσία τότε στο ΣΕΦ είχε ως αιτία τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταεκβοντό και επιπλέον τη κατάκτηση των πρώτων μας μεταλλίων στο θεσμό.

Τώρα λοιπόν, στις 16 – 18 Ιουνίου έχουμε την ολική επαναφορά του αθλήματος στο ΣΕΦ με τη διεξαγωγή του 2ου Κυπέλλου Ακρόπολις όπου αναμένεται πελώρια συμμετοχή αθλητών και αθλητριών.

Ήδη οι άνθρωποι της ελληνικής ομοσπονδίας τις τελευταίες ημέρες εργάζονται πυρετωδώς ώστε όλα να λειτουργήσουν υποδειγματικά και στην εντέλεια.

Η πρώτη εκείνη διοργάνωση είχε φιλοξενηθεί στο ΣΕΦ στις 28 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 1991.

Η Ελλάδα που είχε ήδη θέσει τα θεμέλια του αθλήματος σε ολόκληρη την περιφέρεια παρουσιάστηκε πανέτοιμη οργανωτικά και αγωνιστικά.

Ήρθε λοιπόν, πέρα από τα συγχαρητήρια και η αγωνιστική επιβράβευση. Κατακτήσαμε δύο χάλκινα μετάλλια ύστερα από σπουδαίες εμφανίσεις. Τα κέρδισαν η Μόρφω Δροσίδου στα -65κ και η Θεανώ Κετεσίδου στα -70κ.

Η Δροσίδου, προπονήτρια σήμερα, θυμάται: «Τότε ήμουνα μόλις 17 χρονών, πήγαινα σχολείο ακόμα. Θυμάμαι ότι είχε μεγάλη συμμετοχή αθλητών και χωρών καθώς και πολλούς φιλάθλους στις κερκίδες. Για μένα ήταν μια φοβερή εμπειρία που με βοήθησε σημαντικά την επόμενη χρονιά, το 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης όταν και πήρα την 3η θέση. Πολύ χαίρομαι που το άθλημα μας επιστρέφει στο ΣΕΦ» λέει η Μόρφω που τότε είχε τη πρώτη της συμμετοχή στην εθνική μας ομάδα και βέβαια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το 2ο Κύπελλο Ακρόπολις αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από τους αθλητές και αθλήτριες όσο και από τους φίλους του αθλήματος.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8 FM.

Η είσοδος για τους φιλάθλους και τις οικογένειες του θα είναι ελεύθερη.