Άκρως επιτυχημένο οργανωτικά και αγωνιστικά, το 2ο Κύπελλο Ακρόπολης

Σούπερ θέαμα στο 2ο Κύπελλο Ακρόπολης Ταεκβοντό, που πραγματοποιήθηκε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Συνολικά έγιναν 1450 αγώνες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και τις κατηγορίες σωματικού βάρους και σχεδόν στο σύνολό τους προσέφεραν έντονο συναγωνισμό και αμφίρροπες αναμετρήσεις. Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης ήταν η ΕΡΤ και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8FM.

Η επιστροφή του αθλήματος μετά από 26 χρόνια στο ΣΕΦ και μάλιστα την χρονιά, που γιορτάζεται η επέτειος 30 χρόνων από την ίδρυση της ομοσπονδίας, είχε θετικό αντίκτυπο, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στο οργανωτικό. Όλα λειτούργησαν στην εντέλεια, χάρη στις προσπάθειες κυρίως των προπονητών, αλλά και των ανθρώπων της ομοσπονδίας.

«Η απόφασή μας να οργανώσουμε το Κύπελλο Ακρόπολης στο ΣΕΦ, κρίνεται επιτυχημένη. Τόσο από τις αντιδράσεις των ίδιων των αθλητών, αλλά και των προπονητών και συνοδών, καθώς και των γονιών που παρέστησαν μαζικά στους αγώνες. Εφαρμόσαμε ένα νέο σύστημα στη ζύγιση των αθλητών, που είχε μεγάλο κέρδος χρόνου και βέβαια με την χρήση 8 τερέν μπορούσε κανείς να απολαύσει πολλούς αγώνες, χωρίς καθυστέρηση. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, τα συμπεράσματά μας είναι απόλυτα ενθαρρυντικά. Είδαμε νέα παιδιά σε ηλικία, με πλούσιο ταλέντο, που έδειξαν ότι σύντομα θα είναι σε θέση να πλαισιώσουν τις εθνικές μας ομάδες. Αυτό είναι καθαρό δείγμα της άριστης δουλειάς των σωματείων και των προπονητών σε ολόκληρη την Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό Νίκος Θωμαΐδης.

Στη γενική κατάταξη του 2ου Κυπέλλου Ακρόπολης, πρώτευσε ο Αίαντας Αγ. Δημητρίου, ενώ ακολούθησαν οι Θεαγένης Καλλιθέας και Εθνικός 95. Η κατάταξη σε όλες τις κατηγορίες έχει ως εξής:
Γενική Κατάταξη
1. Αίαντας Αγ. Δημητρίου
2. Θεαγένης Καλλιθέας
3. Εθνικός 95
Άνδρες-Γυναίκες Μαύρες Ζώνες
1. Αίαντας Αγ. Δημητρίου
2. Δράκοι Βοιωτίας
3. Αμπελοκήπων
Άνδρες-Γυναίκες Έγχρωμες Ζώνες
1. Δύναμη Παλλήνης
2. Ευ Αγωνίζεσθαι
3. Ποσειδών Νέας Σμύρνης
Έφηβοι-Νεάνιδες Μαύρες Ζώνες
1. Αίαντας Αγ. Δημητρίου
2. ΑΓΣ Βύρωνα
3. Πολυδάμας Τριανδρίας
Έφηβοι-Νεάνιδες Έγχρωμες Ζώνες
1. Καλλιθέας Θεαγένης
2. Δόξα Πατρών
3. Δάφνης
Παίδων-Κορασίδων Μαύρες Ζώνες 2003-2004
1. Αίαντας Αγ. Δημητρίου
2. Αττική Δύναμη Σεπολίων
3. Δίας Ιωαννίνων
Παίδων-Κορασίδων Έγχρωμες Ζώνες 2003-2004
1. Καλλιθέας Θεαγένης
2. Ελπίδες Καισαριανής
3. Ίριδα
Παίδων-Κορασίδων Έγχρωμες Ζώνες 2005-2006
1. Καλλιθέας Θεαγένης
2. Εθνικός 95
3. Νίκαιας Ομάδα Αλαίσκας
Παίδων-Κορασίδων Μαύρες Ζώνες 2005-2006
1. Κιουνγκχι
2. Αίαντας Αγ. Δημητρίου
3. Καισαριανής