Ενδεικτικές οδηγίες προς τα σωματεία της ΕΛΟΤ για την υποβολή αιτήσεων για τα 800 ευρώ και τους επαγγελματικούς χώρους

Ενδεικτικές οδηγίες προς τα σωματεία-μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό για την υποβολή αιτήσεων για τα 800 ευρώ και τους επαγγελματικούς χώρους. ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν την οριστική υποβολή των αιτήσεών σας, συμβουλευτείτε τον λογιστή του σωματείου σας

Ενδεικτικές οδηγίες

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα του συστήματος «Εργάνη» για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα των 800,00 ευρώ.

Επιχειρήσεις και επαγγελματίες, χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα με κωδικούς του Εργάνη ή του TAXISNET

Κατόπιν επιλέγουμε την αναστολή δραστηριότητας εργοδοτών. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν υπάλληλοι η αίτηση γίνεται και πάλι κανονικά.

Ξεχωριστή είναι η επιλογή για ενοίκιο που πληρώνει ο επαγγελματίας – επιχείρηση, ενώ η προθεσμία λήγει στις 31 Μαρτίου 2020.

Μετά την 1η Απριλίου 2020, ξεκινάει και η διαδικασία για τους εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι δικαιούνται τα 800 ευρώ, αλλά και μείωση του ενοικίου κατά 60% εφόσον πρόκειται για πρώτη κατοικία. Προϋπόθεση είναι να έχει γίνει αναστολή σύμβασης εργασίας, απόλυση ή παραίτηση από την 1η έως τις 20 Μαρτίου. Στην αίτηση συμπληρώνουν τόσο τα στοιχεία του εργοδότη όσο και τα δικά τους.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΓΑΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Εισέρχεστε στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη» και μέσω της καρτέλας «Ειδικά έντυπα» επιλέγετε «Δηλώσεις Αναστολής Δραστηριοτήτων Εργοδοτών» και στη συνέχεια συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία.

Δηλώνετε την κατηγορία στην οποία εντάσσεστε:
– Επιχειρήσεις που έκλεισαν βάσει κρατικής απόφασης
– Επιχειρήσεις που πλήττονται βάσει ΚΑΔ. Στις περιπτώσεις που δεν εμφανίζεται από το Taxis ο ΚΑΔ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ το σύστημα δεν σας επιτρέπει την υποβολή της δήλωσης.

Στην αρχική σελίδα θα δηλώσετε αν ενοικιάζεται ακίνητο ή όχι .

Κατόπιν στην ενότητα ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ θα καταχωρήσετε τα ονόματα και τα στοιχεία (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ) των εργαζομένων που απολύθηκαν ή αποχώρησαν οικειοθελώς από 1/3/2020 έως 20/3/2020 καθώς και των εργαζόμενων των οποίων οι συμβάσεις θα τεθούν σε αναστολή. Οι εν λόγω εργαζόμενοι πρέπει να ανήκουν στην Τρέχουσα Κατάσταση.

Επίσης, συμπληρώνετε τα πεδία που αφορούν τη μίσθωση ακινήτου δηλαδή τα στοιχεία του ιδιοκτήτη ΑΦΜ κλπ.

Αν δεν εντοπισθούν σφάλματα, η υποβολή οριστικοποιείται με τον αριθμό πρωτοκόλλου.

ΑΡΧΕΙΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ