«Σάρκα και οστά» παίρνει η προσπάθεια της ΕΛΟΤ για στήριξη των πρωτοκλασάτων αθλητών/τριών, αρχής γενομένης από Ρώμη και Ίνσμπρουκ

«Σάρκα και οστά» παίρνει η προσπάθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, για στήριξη των αθλητών και αθλητριών που βάσει παγκόσμιας κατάταξης, συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αρχής γενομένης από το Γκραν Πρι της Ρώμης και το G1 του Ίνσμπρουκ, διοργανώσεις που θα διεξαχθούν από αύριο ως και την Κυριακή, η διοίκηση της ΕΛΟΤ στηρίζει τους πρωτοκλασάτους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες με στόχο το ελληνικό ταεκβοντό να δώσει το «παρών» στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του 2020.

Έτσι, στο Γκραν Πρι της Ρώμης, θα μετέχουν ο «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής πριν από λίγες ημέρες στο Μάντσεστερ, Απόστολος Τεληκωστόγλου (-80κ.), αλλά και οι Διονύσης Ραψομανίκης (-54κ.), Λευτέρης Φακίνος (-58κ.) και Κωνσταντίνος Χαμαλίδης (-68κ.). Αντίστοιχα στο βαθμολογούμενο τουρνουά του Ίνσμπρουκ θα λάβουν μέρος η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης στους Νέους το 2018, Φανή Τζέλη, η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015, Ανδριάνα Ασπρογέρακα (-57κ.) αλλά και η Νάσια Μητσοπούλου (-67κ.), η οποία έχει την καλύτερη κατάταξη από ελληνικής πλευράς, σε Γκραν Πρι  (G4), πέρυσι, στη Μόσχα, όπου ήταν 5η.
Και οι επτά εκπρόσωποι του ελληνικού ταεκβοντό, που έχουν την καλύτερη βαθμολογία στην παγκόσμια κατάταξη, την επόμενη εβδομάδα θα συμμετέχουν στο G1 του Λουξεμβούργου.
Να θυμίσουμε ότι η ΕΛΟΤ, με συντονισμένες ενέργειες και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, κατάφερε να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια που θα βοηθήσουν τους πρωταγωνιστές του αθλήματος και συγκεκριμένα αυτούς που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να βρεθούν στο Τόκιο, να έχουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.