Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το 2ο Κύπελλο Ακρόπολης

Στη τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του 2ου Κυπέλλου Ακρόπολης (16 – 18 Ιουνίου) στο άθλημα του Ταεκβοντό που επανέρχεται και πάλι ύστερα από 26 ολόκληρα χρόνια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ταυτόχρονα φέτος συμπληρώνονται και 30 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό.

«Αναμφίβολα είναι σημαντικό το γεγονός ότι επανερχόμαστε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μετά από 26 χρόνια και μάλιστα στην επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυση της ΕΛΟΤ. Πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά και είναι πολύ ευχάριστη η διαπίστωση από την ομοσπονδία μας ότι έχει αγκαλιαστεί θερμά από τα σωματεία και τους αθλητές και αθλήτριες. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος θα πάρουν μέρος από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή 1450 αθλητές και αθλήτριες διαφόρων ηλικιών και κατηγοριών σωματικού βάρους. Και όλα αυτά σε μια περίοδο όπου έχουμε τις εξετάσεις των μαθητών στα σχολεία τους» λέει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό Νίκος Θωμαΐδης.

Με βάση τις λίστες συμμετοχής, μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής της διοργάνωσης είναι ο 48χρονος Δημήτρης Δαμιανός του σωματείου Εντελέχεια Αθήνας.

Οι μικρότεροι σε ηλικία αθλητές, που δεν είναι και λίγοι, έχουν γεννηθεί το 2006, δηλαδή είναι μόλις 11 χρονών.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι σχεδόν έτοιμο και κατάλληλα «ντυμένο» ώστε να υποδεχθεί με επιτυχία και οργανωτική επάρκεια το 2ο Κύπελλο Ακρόπολης.

Οι άνθρωποι της ΕΛΟΤ έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους στη προπαρασκευή του.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε 8 τερέν που θα καλύψουν ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο του ΣΕΦ και κάθε αγώνας, σε κάθε ένα από αυτά, σε όλες τις κατηγορίες σωματικού βάρους θα καλύπτεται σε «ζωντανή» μετάδοση (live streaming) ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση τους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η μετάδοση θα γίνεται μέσα από το site της ΕΛΟΤ και του επίσημιου καναλιού της ΕΛΟΤ στο YouTube.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8 FM.