Μια ομάδα νικήτρια, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η παρουσία της εθνικής μας ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σόφιας, αποτελούσε από μόνη της μια νίκη, αφού λόγω του παρατεταμένου lockdown στον ελληνικό αθλητισμό, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κλήθηκαν να αγωνιστούν οι πρωταθλητές μας, σε καμία περίπτωση δεν τους ευνοούσαν.

Ακόμα κι έτσι όμως, η ελληνική ομάδα, δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα, κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της, σε μια διοργάνωση που τουλάχιστον για την προΟλυμπιακή μας ομάδα, αποτελούσε τον τελευταίο σταθμό πριν από το κορυφαίο αγωνιστικού ραντεβού του επόμενου μήνα, το ευρωπαϊκό προΟλυμπιακό τουρνουά που θα γίνει επίσης στην βουλγαρική πρωτεύουσα.

ΠροΟλυμπιακή και εθνική ομάδα, επιστρέφουν τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα, με απολογισμό δύο μετάλλια (ασημένιο Ραψομανίκης, χάλκινο Χαμαλίδης), τρεις πέμπτες θέσεις (Τεληκωστόγλου, Τζέλη, Τυρολόγου) και πολλές καλές εμφανίσεις δεδομένων των συνθηκών!

Την 4η και τελευταία ημέρα των αγώνων, τα σημάδια της… πανδημίας και της αγωνιστικής απραξίας, έκαναν αισθητή την παρουσία τους, με αποτέλεσμα οι τέσσερις εκπρόσωποί μας να δώσουν από μόλις έναν αγώνα στη διοργάνωση.

Η ελληνική παρουσία την 4η ημέρα:

-87 kg
Γύρος 16
Νίκος Τζέλλος – Γκομπαντί (Αζερμπαϊτζάν) 6-10

+87 kg
Γύρος 32
Ιωσήφ Διαμαντίδης – Βργκοτς (Κροατία) 1-32

-73 kg (16 συμμετοχές)
Γύρος 16
Ασπασία Μούκα – Πολ (Κροατία) 9-30

+73 kg
Γύρος 16
Γραμματική Χρηστίδου – Ράντος (Κροατία) 6-11