Ενημέρωση του προέδρου της WT για την πρόθεση της ΕΛΟΤ να διοργανώσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων 2023

Συνάντηση με τον πρόεδρο της World Taekwondo, Chungwon Choue, είχε αντιπροσωπεία της ΕΛΟΤ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών που φιλοξενήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο πρόεδρος της ΕΛΟΤ, Μιχάλης Φυσεντζίδης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΕΤΑΒΕ και μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας, Χρήστο Μανώλη, αλλά και τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επικεφαλής των επιτροπών της ΕΛΟΤ, Δρ. Αθανάσιο Στρίγκα, ενημέρωσαν τον κ. Choue για την πρόθεση της ΕΛΟΤ να διοργανώσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων του 2023 στο Ηράκλειο της Κρήτης, πρόταση που έχει κατατεθεί ήδη στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Στο πλαίσιο της γενικότερης ενημέρωσης αναφορικά με την αναπτυξιακή πολιτική της ΕΛΟΤ, η ελληνική αντιπροσωπεία γνωστοποίησε στον πρόεδρο της World Taekwondo, ότι η ΕΛΟΤ προτίθεται να καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας για τη διοργάνωση, από τη στιγμή που θα υπάρξει έγκριση του αιτήματος από τον κ. Αυγενάκη, τονίζοντάς του ότι η ομοσπονδία διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις του ταεκβοντό.

Με αφορμή την επικείμενη κατάθεση υποψηφιότητας, ο πρόεδρος της ΕΛΟΤ συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, στο περιθώριο της τελετής έναρξης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ITF, τονίζοντάς του την ευκαιρία που έχει η χώρα μας και δη το Ηράκλειο, να γίνει παγκόσμιο σημείο αναφοράς και πόλος έλξης, στο πλαίσιο ανάπτυξης και του τουριστικού αθλητισμού.

Η παρουσία της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Ηράκλειο, ολοκληρώθηκε με συνάντηση που είχε και με τα διοικητικά στελέχη του Παραδοσιακού Ταεκβοντό, στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων ανάμεσα στα δύο στυλ του αθλήματος.