Επιτροπές ΕΛΟΤ-Στρίγκας: «Να δώσουν το στίγμα για την ένταξη του αθλήματος σε μια νέα εποχή, πιο απαιτητική και περισσότερο ανταγωνιστική»

Στους κεντρικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κληθούν να λειτουργήσουν οι 16 επιτροπές που δημιουργήθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος, αγωνιστικής αλλά και εξωαγωνιστικής, αναφέρθηκε ο συντονιστής των επιτροπών, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Δρ. Αθανάσιος Στρίγκας στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο κ. Στρίγκας, απευθυνόμενος στους προέδρους των επιτροπών, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός πλάνου εργασίας με χρονικό ορίζοντα 18 μηνών, διάστημα κατά το οποίο θα δημιουργηθεί το πλαίσιο αναβάθμισης του Ολυμπιακού ταεκβοντό, σύμφωνα πάντα με τις επιταγές της νέας εποχής και των νέων προκλήσεων που παρουσιάζονται στον ελληνικό αλλά και τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Στην τηλεδιάσκεψη, ο κ. Στρίγκας ζήτησε από τις επιτροπές να επιδείξουν έργο, διευκρινίζοντας ότι σε καμία περίπτωση η ΕΛΟΤ δεν τις δημιούργησε για λόγους εντυπώσεων και δημοσίων σχέσεων, ενώ αναφέρθηκε και στις επτά νέες επιτροπές, οι οποίες καλούνται να δουλέψουν πάνω σε καίρια ζητήματα που απασχολούν εντονότατα τα τελευταία χρόνια, το αθλητικό κίνημα.

Τόνισε ότι «οι επιτροπές όπως αυτές της Αθλητικής Ηθικής και Ακεραιότητας, Ισότητας Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης, αλλά και Επιστημονικές Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης, καλούνται να δημιουργήσουν τις βάσεις για ένα άθλημα χωρίς αποκλεισμούς, με απόλυτη διαφάνεια, βασισμένο σε κανόνες δεοντολογίας και άρτια καταρτισμένο επιστημονικά. Σε συνδυασμό με την παρακαταθήκη του παρελθόντος και την ανάδειξη της αθλητικής κληρονομίας, την ανάπτυξη των κλιμακίων αλλά και την εξωστρέφεια που καλείται να έχει μέσω της προβολής, εκμεταλλευόμενη όλα τα σύγχρονα μέσα που έχει στη διάθεσή της, το άθλημα μπορεί και επιβάλλεται να πάει ακόμη πιο ψηλά. Οι νέες επιτροπές, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες, θα δώσουν το στίγμα για την ένταξη του αθλήματος σε μια νέα εποχή, πιο απαιτητική και περισσότερο ανταγωνιστική».

Στην τηλεδιάσκεψη εκτός του κ. Στρίγκα, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης, συμμετείχαν οι Δρ. Λέανδρος Λεφάκης (Επιτροπή Αθλητικής Ηθικής και Ακεραιτότητας), Δρ. Ξένια Αργειτάκη (Επιτροπή Ισότητας, Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης), Μόρφω Δροσίδου (Τεχνική Επιτροπή), Αλέκος Γκότσης (Επιτροπή Αθλητικής Κληρονομιάς), Ιωάννης Θεοδωράκης (Ιατρική Επιτροπή & Υγειονομική Επιτροπή – COVID19), Γιώργος Παναγιωτόπουλος (Επιτροπή Αθλητικής Ανάπτυξης & Κλιμακίων), Γεώργιος Μουζόπουλος (Επιτροπή Παραταεκβοντό), Χρήστος Αγραφιώτης (Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας) και Ιωάννης Χατζηδοπαυλάκης (Επιτροπή Marketing, Προβολής και Social Media).