Ευρωπαϊκό Παίδων/Κορασίδων: Χάλκινα μετάλλια για Δημητρόπουλο και Καμαγιάννη

Οι Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος και Δημήτριος Φοίβος Καμαγιάννης ήταν οι πρωταγωνιστές των δύο ελληνικών μεταλλίων, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων που πραγματοποιείται για δεύτερη ημέρα στην πόλη Marina d`Or της Ισπανίας.

Οι δύο πρωταθλητές, κατέκτησαν την τρίτη θέση στα -41 και -45 κιλά αντίστοιχα, ανοίγοντας έτσι τον ελληνικό… λογαριασμό μεταλλίων στη διοργάνωση.

Ο Δημητρόπουλος έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο με απολογισμό δύο νίκες σε τρεις αγώνες. Επικράτησε 28-19 του Ιταλού Μαρινάρο και 17-15 του Σλοβένου Μόλι. Στον αγώνα που οδηγούσε στον τελικό της κατηγορίας, παρά την υπερπροσπάθεια γνώρισε την ήττα με 12-11 από τον Ρώσο Ιαρβουϊάν κι έτσι βρέθηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών.

Όσον αφορά στον Καμαγιάννη, στον δρόμο για την τρίτη θέση νίκησε 7-5 τον Βρετανό Σαμπουτανάν, 7-0 τον Ρώσο Τρινοζένκο και 33-19 τον Τούρκο Ερντίκ. Στα ημιτελικά ηττήθηκε 14-13 από τον Κύπριο Παλούρτη με αποτέλεσμα να καταλάβει το χάλκινο μετάλλιο.

Να σημειωθεί ότι την απονομή στον Κωνσταντίνο Δημητρόπουλο έκανε ο γενικός γραμματέας της World Taekwondo Europe και της ΕΛΟΤ, Μιχάλης Φυσεντζίδης.