Η ΠΟΠΑ ενέκρινε ομόφωνα την εγγραφή της ΠΕΠΤΑ

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΠΤΑ) – Η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ταεκβοντό, είναι εδώ και μία εβδομάδα, επίσημο μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων. Η ΠΟΠΑ στην τελευταία της συνεδρίαση, ενέκρινε ομόφωνα την εγγραφή της ΠΕΠΤΑ, την οποία και αναγνωρίζει ως το μοναδικό συνδικαλιστικό φορέα των προπονητών ταεκβοντό.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΠΕΠΤΑ, Γιάννης Γκόβας, ευχαρίστησε την ΠΟΠΑ για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, που για πρώτη φορά, δίνει νόμιμη συνδικαλιστική υπόσταση στους προπονητές του αθλήματος.

«Με την αναγνώρισή του φορέα μας από την ΠΟΠΑ, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος για τη νομιμοποίηση της Ένωσης, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας, έχει προχωρήσει σε πολλές και σημαντικές κινήσεις όλο αυτό διάστημα. Επιγραμματικά θα αναφέρω κάποιες εξ αυτών:
– Η Ένωση απέκτησε έδρα στα γραφεία της ΕΛΟΤ

– Με την παρέμβασή μας στο ΔΣ της ΕΛΟΤ, η τελευταία δεσμεύτηκε ότι έως το τέλος του 2017, θα πραγματοποιηθεί τεχνικό πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο σημειωτέον δεν έχει γίνει τα τελευταία 10 χρόνια.

– Ζητήσαμε προς την ΕΛΟΤ και την ETU, την ανοιχτή συμμετοχή Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πούμσε της Ρόδου, τη στιγμή που δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι εθνικές ομάδες.

– Σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους της ΠΕΠΤΑ και την ΕΛΟΤ, επεξεργαζόμαστε ένα εγχειρίδιο κανονισμών προπονητών».

Και κατέληξε ο κ. Γκόβας: «Είμαστε σε συνεχή αναζήτηση λύσεων σε πολλά από τα καθημερινά -και σε πολλές περιπτώσεις χρόνια- προβλήματα των Ελλήνων προπονητών και κατ` επέκταση του ελληνικού ταεκβοντό. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε περαιτέρω το επίπεδο μας σε όλους τους τομείς, με συνεχή εκπαίδευση και βελτίωση των γνώσεων μας σε όλο το φάση του αθλήματος που αγαπάμε και υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μας ενδιαφέρει μια προσωποκεντρική Ένωση και γι` αυτό το λόγο είμαστε ανοικτοί σε συζητήσεις, ιδέες αλλά και να δώσουμε λύση στους προβληματισμούς σας».