Πέμπτη θέση για Τεληκωστόγλου και Τζέλη στο βαθμολογούμενο Turkish Open G1

Δύο πέμπτες θέσεις ήταν ο απολογισμός της ελληνικής προΟλυμπιακής ομάδας στο βαθμολογούμενο Turkish Open G1 που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Στο τελευταίο χρονικά τουρνουά πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα G4 της Σόφιας (8-11 Απριλίου), οι Αποστόλης Τεληκωστόγλου και Φανή Τζέλη βρέθηκαν σε τροχιά μεταλλίου στα -80 και -57 κιλά αντίστοιχα, ωστόσο οι λεπτομέρειες ήταν εκείνες που τους το στέρησαν.

Στην περίπτωση του ασημένιου Παγκόσμιου πρωταθλητή, ο πρώτος αγώνας συνολικής διάρκειας 35 (!!!) λεπτών και ο ελάχιστος χρόνος για… ανάσες μέχρι τον προημιτελικό, δεν ήταν σύμμαχος στην προσπάθεια του για να βρεθεί στα μετάλλια, ενώ όσον αφορά στην Τζέλη, «χάλκινη» στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, ένα λάθος στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα, της στέρησε μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Λετονή δύο φορές «χάλκινη» πρωταθλήτρια κόσμου, Ινές Τάρβιντα. Και στις δύο περιπτώσεις, οι αθλητές της προΟλυμπιακής ομάδας κατέλαβαν την 5η θέση.

Η προΟλυμπιακή μας ομάδα, από σήμερα και μέχρι το τέλος του μήνα θα λάβει μέρος στο προπονητικό καμπ της Σερβίας, με τη συμμετοχή αρκετών σπουδαίων εθνικών ομάδων και αθλητών/αθλητριών που ήδη έχουν πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Οι αγώνες της προολυμπιακής ομάδας στο Turkish Open:

-80 kg (29 συμμετοχές)

Προημιτελικά : Τεληκωστόγλου – Λάζογλου (Τουρκία) 0-3 (8-8)

Γύρος 16 : Τεληκωστόγλου – Αρτέτσε (Ισπανία) 2-0 G.P. (15-15)

-57 kg (31 συμμετοχές)

Προημιτελικά : Τζέλη – Ταρβιντά (Λετονία) 3-4

Γύρος 16 : Τζέλη – Αράς (Τουρκία) 20-0 PTG

Γύρος 32 : Τζέλη – Μαρασλί (Τουρκία) 19-1

-67 kg (22 συμμετοχές)

Γύρος 16 : Μητσοπούλου – Κάστρο Μπούργος (Ισπανία) 1-19

-68 kg (43 συμμετοχές)

Γύρος 32 : Χαμαλίδης – Τζεσνόφσκι (Πολωνία) 15-19

Να θυμίσουμε ότι η προΟλυμπιακή μας ομάδα προετοιμάζεται εντατικά για το Ευρωπαϊκό προΟλυμπιακό τουρνουά που θα γίνει κορονοιού επιτρέποντος, τον Μάιο στην Βουλγαρία.