«Τόκιο 2020»: Έβδομη Ολυμπιονίκης η Φανή Τζέλη

Ακόμη μια γυναίκα Ολυμπιονίκη απέκτησε το ελληνικό ταεκβοντό. Μετά την Έλλη Μυστακίδου που ήταν «ασημένια» στην Αθήνα το 2004 και την Αρετή Αθανασοπούλου που κατετάγη 8η στο Σίδνεϊ το 2000, ήταν η σειρά της Φανής Τζέλη να… καπαρώσει θέση στο κλαμπ των Ολυμπιονικών. Η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης στους Αγώνες Νέων το 2018 στο Μπουένος Άιρες, υπό την καθοδήγηση του προπονητή της Ολυμπιακής ομάδας, Θοδωρή Ζηνέλη, κατέλαβε την 7η θέση στα -57 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενούνται στο Τόκιο.Η Τζέλη, αθλήτρια του ΣΟΑΤ, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έδειξε ότι διαθέτει… τσαγανό και διεκδίκησε στα ίσα τη νίκη και τους δύο αγώνες στους οποίους συμμετείχε, χάνοντας στις λεπτομέρειες μια θέση πιο ψηλά στην τελική κατάταξη. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η πρόκριση για τον αγώνα που οδηγούσε στη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου, χάθηκε στο Golden Score, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια πάντως να δείχνει μέρος του ταλέντου που διαθέτει και το οποίο στο μέλλον θα την βοηθήσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις.

Στον αγώνα για τη φάση των «16», η Τζέλη έδωσε ψυχή, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Ρωσίδα Μίνινα από την οποία ηττήθηκε με 15-7.

Η πολύωρη… αναμονή για επιστροφή στο τερέν μέσω της διαδικασίας των ρεπεσάζ, τελικά δεν πήγε στράφι. Η Μίνινα στα ημιτελικά νίκησε 10-3 την Αλιζαντέχ που αγωνίζεται με την ομάδα των προσφύγων, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στην «δεύτερη ευκαιρία».

Στον αγώνα για την είσοδό της στον τελικό, η Τζέλη, παρά το γεγονός ότι είχε θετική παράδοση απέναντι στην Μπεν Γεσούφ από τον Νίγηρα, δεν στάθηκε τυχερή. Μηδέν-μηδέν στους τρεις γύρους, με την Γεσούφ να παίρνει τη νίκη σχεδόν με την έναρξη του Golden Score με 2-0.

Με την ήττα αυτή, η Τζέλη, έμεινε εκτός διεκδίκησης μεταλλίου, κατέλαβε ωστόσο την 7η θέση που της έδωσε το δικαίωμα να κατακτήσει έναν τίτλο που ονειρεύονται κάθε αθλητής και αθλήτρια που αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο: αυτόν της Ολυμπιονίκη.