Την Κυριακή στο Ζάππειο ημερίδα με θέμα το καθεστώς του προπονητή στα ομαδικά, ατομικά μαχητικά αθλήματα

Μία πολύ σημαντική με έντονο μάλιστα το ενδιαφέρον όσον αφορά το πρωτότυπο περιεχόμενο της οργανώνει τη προσεχή Κυριακή στο Ζάππειο Μέγαρο η ΙΔΕΑΔ σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων (ΠΟΠΑ) κα την ΠΕΠΦΑ με θέμα το καθεστώς του προπονητή στα ομαδικά, ατομικά μαχητικά αθλήματα.

Η σύγχυση που επικρατεί σήμερα όσον αφορά την οριοθέτηση της έννοιας του προπονητή και την αντιμετώπιση του επαγγελματικού και επιστημονικού καθεστώτος εκ μέρους της Πολιτείας, καθιστά σημαντικές τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ώστε να ξεκαθαρίσει επιτέλους η εικόνα στον συγκεκριμένο τομέα.

Η εκδήλωση ξεκινάει στις 3 το μεσημέρι και θα διαρκέσει περίπου δυο ώρες. Θα υπάρξουν αρχικά τρείς εισηγήσεις που θα αποτελέσουν και το έναυσμα της συζήτησης που θα ακολουθήσει από τους συνέδρους.

Είναι:

  • «Αθλητική επιστήμη και εφαρμοσμένη προπονητική» από την Ξένια Αργειτάκη, παλιά πρωταθλήτρια των δρόμων αντοχής, επίκουρος καθηγήτρια ΣΕΘΑΑ, αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
  • «Η έννοια του προπονητή στα μαχητικά αθλήματα» από τον Θεόδωρο Ζηνέλη, καθηγητή φυσικής αγωγής, προπονητή εθνικής ομάδος Ταεκβοντό, MSc sport management.
  • «Το νομικό περίγραμμα του προπονητή στα μαχητικά ομαδικά και ατομικά αθλήματα» από τον Ανδρέα Μαλάτο, πρόεδρο ΙΔΕΑΔ.